Поліморфізм за SSR-локусами 3D хромосоми серед генотипів пшениці – реципієнтів чужинного гена стійкості до борошнистої роси (Pm) - Антонюк, М.З.; Бодильова, М.В.; Єфіменко, Т.С. (Вісник Українського товариства генетиків і селекціонерів, 2010)
Наведено результати вивчення поліморфізму за алелями мікросателітних локусів серед наявного різноманіття генотипів м’якої пшениці для ідентифікації сортів, перспективних як реципієнтів для схрещування з інтрогресивними лініями м’якої пшениці, що несуть чужинний ген стійкості до борошнистої роси на генетичному тлі генотипу Аврора. Поліморфізм 12 генотипів м’якої пшениці щодо генотипу Аврора та геномно-заміщених форм Аврозис, Авролата та Авродес за шістьма мікросателітними локусами виявився достатнім для формування таких гібридних комбінацій між сортами та стійкими лініями, для яких можна використовувати метод BSA з одним із досліджених мікросателітних локусів.