Гібридизація свійської гуски з сухоносом (Anser cygnoides L.) та білолобою гускою (Anser albifrons Scop.) - Стекленьов, Є.П. (Вісник Українського товариства генетиків і селекціонерів, 2010)
Схрещування свійської гуски з сухоносом та білолобою гускою проходить відносно успішно з нормальним заплідненням знесених яєць, хоча дещо зменшеним виведенням гібридних пташенят, що обумовлено ембріональною смертністю частини зародків. Отримані гібриди плідні по чоловічій і жіночій лінії, але у деяких самців сперматогенез закінчується утворенням значної кількості патологічних форм сперміїв. Використання таких самців із метою отримання гібридів подальших поколінь обумовлює зменшення кількості запліднених яєць та ембріональну смертність частини зародків.