Дослідження слов’янського романтизму в міжнародному масштабі - Кисельова, Н. (Слово і Час, 2005)
11 — 12 листопада 2004 р. у Банській-Бистриці (Словаччина) проходила міжнародна наукова конференція “Образ людини в слов’янському романтизмі”.