Сучасні методи інформаційної підтримки розвитку продуктивних кластерних екосистем - Уткін, В.П. (Економічний вісник Донбасу, 2022)
У статті представлені сучасні механізми інформаційної підтримки розвитку продуктивних кластерних екосистем. Розкрита роль інформаційної підтримки МСП з метою відновлення експортної складової українських товаровиробників на зовнішніх ринках. Підкреслена актуальність комплексу регулярних заходів інформаційної підтримки і фінансової допомоги малому і середньому бізнесу з визначенням найбільш успішних міжнародних програм. Розкрита роль кластерного комітету (асоціації), до функцій якого входить інформаційний супровід, забезпечення державної підтримки. Вказано на шляхи активізації процесів кластерної мобілізації що має стати поштовхом для системного використання нових можливостей в рамках стратегії 4.0, а також визначено етапи запуску інноваційних екосистем, забезпечення їх продуктивності і відповідності стратегічним завданням розвитку.