Сприяння розвитку бізнесу та залученню інвестицій: досвід Ірландії - Осадча, Н.В.; Лук’янов, А.І. (Економічний вісник Донбасу, 2022)
Україна може вивчати та використовувати досвід Ірландії в майбутньому але при цьому враховувати, що Ірландія крана, яка довгий час не воювала, характер економічного розвитку має аграрний. Може ця інвестиційна політика підходити до областей з більшим аграрним ВРП, наприклад, Кіровоградська, Вінницька, Хмельницька області. Спочатку треба оцінити інвестиційну привабливість кожного регіону та визначити механізми залучення інвестицій. При цьому законодавча база потребує кардинальних змін з врахування існуючого Плану відновлення України та існуючих пріоритетів, можливостей. На першому етапі доцільно використовувати і досвід Ізраїля, який воює понад 20 років та розвинув воєнно-промисловий комплекс.