Трудоресурсна волатильність у реалізації стратегії післявоєнного відтворення національного ринку праці України - Міщенко, С.О.; Капранова, Л.Г.; Седіков, Д.В.; Нагорний, Д.О. (Економічний вісник Донбасу, 2022)
Статтю присвячено дослідженню проявів трудоресурсної волатильності ринку праці України, визначенню післявоєнних підходів регулювання в умовах трудоресурсної волатильності. У роботі окреслено тенденцію вихідної (демографічної) трудоресурсної волатильності сучасного ринку праці, запропоновано підходи реалізації стратегії післявоєнного відновлення національного ринку праці України в умовах трудоресрусної волатильності через сукупність інститутів. Зроблено висновок, що в умовах трудоресурсної волатильності ринку праці України ефективне післявоєнне регулювання попиту та пропозиції є можливим за умов використання територіально-просторового підходу регулювання, побудованому на основі прогнозованих геодемографічних процесів та вибудуваної вертикально-інтегрованої системи інститутів, об’єднаних спільною національною стратегією подолання трудоресруної волатильності.