Молекулярна організація 5S рибосомної ДНК Polyommatus icarus - Череватов, О.В.; Волков, Р.А. (Вісник Українського товариства генетиків і селекціонерів, 2010)
У геномі Polyommatus icarus (Lepidoptera: Lycaenidae) виявлено два варіанта повторів 5S рДНК. Ці варіанти суттєво відрізняються між собою за довжиною та нуклеотидною послідовністю міжгенних спейсерів (МГС), хоча окремі копії повторів рДНК, що належать до одного структурного варіанту майже ідентичні між собою в результаті концертної еволюції. МГС складається з мікросателітних повторів, що з’явилися на ранніх стадіях радіації лускокрилих. Протягом подальшої еволюції в МГС накопичувалися численні заміни та вставки/делеції нуклеотидів.