Передумови селекції ненаркотичних конопель - Вировець, В.Г.; Лайко, І.М.; Щербань, І.І.; Кириченко, Г.І.; Горшкова, Л.М. (Вісник Українського товариства генетиків і селекціонерів, 2010)
Наркоманія має глибинні корені і традиції. З розвитком суспільства людство вcе більше усвідомлює необхідність ліквідації цього ганебного явища. На прикладі конопель автори накреслюють способи не знищення або заборони використання нарковмісних культур, а елімінації наркотичних властивостей шляхом селекції і виховання негативного ставлення у свідомості підростаючих поколінь.