Связанный метан в природных углях - Алексеев, А.Д.; Коврига, Н.Н.; Пастернак, З.Г.; Стариков, Г.П.; Ульянова, Е.В. (Физико-технические проблемы горного производства, 2003)
Встановлено, що десорбція метану у вугіллі є в основному дифузійним процесом, т.т. більша частина сорбованого у вугіллі метану знаходиться в закритій поруватості та в твердому розчині. Метан, що втілений у твердий розчин, змінює структуру вугілля.