Закономерности динамического процесса обрушения при отработке примыкающих к выработанному пространству лав - Красько, Н.И. (Физико-технические проблемы горного производства, 2003)
За допомогою комп’ютерної моделі встановлені закономірності періодики обвалень покрівлі, та перерозподілу опорного тиску в динамічній зоні попереду лави, що рухається. Доведено, що крок обвалень зменшується в 1,5-2-рази в випадку, коли лава примикає до виробленого простору.