Процесс образования малоамплитудных разрывных нарушений под действии сдвигающих нагрузок - Бугара, М.И.; Мерзликин, А.В. (Физико-технические проблемы горного производства, 2003)
Розглянуто механізм утворення малоамплітудної розривної порушеності на фізичній і комп'ютерній моделях. Порівняння результатів моделювання підтвердило задовільну збіжність експериментальних даних.