Разрушение пород в разгруженной зоне - Кольчик, Е.И.; Демченко, А.И. (Физико-технические проблемы горного производства, 2003)
Розглянуто змінення напружень та граничного опору порід на розрив у розвантаженій зоні. Наведені залежності визначення відстані, на якій виникає руйнування порід, вміщуючих виробку.