Наближені розв'язки рівняння Больцмана в просторі з вагою - Гордевський, В.Д. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Побудовано новий бiмодальний наближений розв’язок рiвняння Больцмана у випадку моделi пружних куль. За мiру розбiжностi мiж частинами рiвняння обирається норма їх рiзницi в деякому функцiональному просторi з вагою.