Исследование влияния гидрорыхления водным раствором ПАВ на интенсивность внезапных выбросов и выдавливаний (отжимов) угля - Стариков, Г.П. (Физико-технические проблемы горного производства, 2004)
Встановлені фізично-механічні умови формування раптових видавлюваній (віджимів) вугілля в підготовчих виробках. Розроблений метод змінювання частоти та інтенсивності видавлювання вугілля, який оснований на гідрорихленні вугільного масиву водними розчинами поверхнево - активних речовин (ПАР).