Об использовании газовыделения в шпур для оценки выбросоопасного состояния призабойной части угольного пласта - Рубинский, А.А. (Физико-технические проблемы горного производства, 2004)
Розглянуто фізичну сутність початкової швидкості газовиділення у шпури і можливість удосконалення способів оцінки викидонебезпеки вугільних пластів за зміною початкової швидкості газовиділення.