Геоэлектрические исследования железорудных месторождений Орехово-Павлоградской шовной зоны Украинского щита и их геодинамическая позиция - Шеремет, Е.М.; Глевасский, Е.Б.; Николаев, И.Ю.; Сухой, В.В.; Мартынов, Г.П.; Бородыня, Б.В. (Физико-технические проблемы горного производства, 2004)
Оріхіво-Павлоградська шовна зона (ОПШЗ) - зона зіткнення фрагментів двох мікроконтинентів у докембрійський час - область широкого розвитку залізисто-кременистих формацій. Зв'язуються воєдино результати палеогеодина-мічеського аналізу й інтерпретації геоелектричних розрізів на ділянках розвитку затзисто-кременистих формацій. Робиться висновок про те, що залізисто-кременисті формації ОПШЗ є глибинними розрізами океанічного басейну, у той час як подібні утворення Західного Приазов'я відносяться до крайової частини мікроконтиненту, який зазнав «торошення» за рахунок підссуву океанічної кори.