К вопросу о причинах возникновения газодинамических явлений - Кольчик, И.Е. (Физико-технические проблемы горного производства, 2004)
Розглянуто причини виникнення газодинамічних явищ. Встановлено вплив потовщень пласта на виникнення зони концентрації напружень біля вибою підготовчої виробки.