Асимптотическое решение задачи выхода метана из угольного вещества - Калугина, Н.А. (Физико-технические проблемы горного производства, 2004)
Отриманий асимптотичний розв'язок задачі десорбції метану у вугіллі в залежності від часу з урахуванням того, що значна частина метану, що вміщується у вугіллі, знаходиться у закритих порах і в твердому розчині.