О продольных колебаниях высоконагруженных шахтных копров - Грядущий, Б.А.; Дворников, В.И.; Кудрейко, Н.А.; Карпунова, Е.В. (Физико-технические проблемы горного производства, 2004)
Розглянуті питання подовжніх коливань в елементах конструкцій металевих копрів під дією зовнішніх навантажень. Приведена математична модель спектра власних частот і форм коливань дозволяє застосувати метод кінцевих різниць для оцінювання парціальної кінетичної енергії дискретних мас,