Багатоточкова задача для факторизованих гіперболічно-параболічних операторів - Пташник, Б.Й.; Галун, К.С. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
У цилiндричнiй областi дослiджено коректнiсть задачi з багатоточковими умовами за часовою змiнною та умовами типу Дiрiхле за просторовими координатами для диференцiального оператора, що є добутком гiперболiчних та параболiчних операторiв зi змiнними коефiцiєнтами. Встановлено умови iснування та єдиностi розв’язку задачi. Для оцiнок знизу малих знаменникiв, що виникли при побудовi розв’язку задачi, використано метричний пiдхiд.