Методи і алгоритми аналізу та синтезу складних зображень на основі теоретико-групового підходу - Грицик, В.В.; Березький, О.М. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Запропоновано теоретико-груповий пiдхiд до аналiзу та синтезу складних зображень. Це дозволило з одного теоретичного пiдходу описувати, ефективно зберiгати, аналiзувати i синтезувати рiзнi класи зображень. Запропонованi алгоритми реалiзовано в середовищi програмування Visual C++Express Edition з використанням вiдкритої бiблiотеки функцiй комп’ютерного зору OpenCV.