“І знову про те, що Життя сильніше Смерті”: спроба епістолярного автопортрета Івана Чендея (до 90-річчя від дня народження письменника) - Кіраль, С. (Слово і Час, 2012)
У статті на матеріалі неопублікованого листування І. Чендея з професором І. Денисюком та іншими адресатами охарактеризовано процес становлення письменника, здійснено спробу розкрити витоки його таланту, особливості творчої індивідуальності митця.