“Розстріляне Відродження”: від історії метафори до метафори історії - Галета, О. (Слово і Час, 2012)
1959 року в паризькому видавництві “Культура” побачила світ антологія української літератури “Розстріляне Відродження", назва якої стала згодом визначенням цілої епохи. Історія її появи показує перехід від метафори дороги до оксюморона, у якому переплітаються підставові значення життя і смерті.