Листування Юрія Лавріненка з Юрієм Шерехом у 1945-1949 роках (Вступне слово й коментарі Тетяни Шестопалової) (Слово і Час, 2012)
У публікації подано частину листування (шість перших листів) між Ю. Лавріненком та Ю. Шерехом під час їхнього перебування в Західній Європі (Німеччина, Австрія, 1945 - 1949). У другій половині 40-х рр. там сформувався й діяв “Мистецький Український Рух”. Коментар до листування дає загальне уявлення про роль останнього в історії вивчення МУРу, а також про місце збереження листів в архівах УВАН у Нью-Йорку.