Использование метода высокотемпературного ударного сжатия для синтеза алмазных нановолокон - Бритун, В.Ф.; Курдюмов, А.В.; Солонин, Ю.М.; Ярош, В.В. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Алмазнi нановолокна дiаметром до 200 нм були одержанi за допомогою високотемпературного ударного стиснення вуглецевих нановолокон з графiтоподiбною структурою при тиску 30 ГПа та температурi 3500 К. Збагаченi продукти ударного стиснення разом з алмазом мiстять 20–50%(об.) аморфної вуглецевої фази з щiльнiстю, промiжною мiж щiльностями графiту та алмазу.