Оценка размокаемости породных примесей в углях физическими показателями - Антипов, И.В.; Лысенко, О.Н. (Физико-технические проблемы горного производства, 2005)
Розглянуто проблеми відділення породних домішок при збагаченні викопних вугіль. Уперше представлена класифікація мінеральних компонентів, що втримуються у вугіллях. Показано, що при складанні схеми збагачення необхідно досліджувати кожну пачку вугільного шару на размокаємость, діелектричну проникність і електроопір.