Оценка напряженного состояния горного массива и причины проявления геодинамичёских явлений на шахте им. А.Г. Стаханова - Лобков, Н.И.; Рязанцев, Н.А.; Рязанцева, Н.А.; Бачурин, Л.Л. (Физико-технические проблемы горного производства, 2005)
Проведено оцінку пружного стану гірничого масиву в районі 2 лави центрального бремсбергу пласта l₁. Показано, що динамічні явища в лаві № 2 могли відбутися в результаті структурно-фазових переходів води та вугільної речовини в разі дії високого тиску.