Исследование на моделях из эквивалентных материалов особенностей формирования концентрации напряжений в краевой части угольного пласта в зоне влияния очистных работ - Дегтярь, Р.В. (Физико-технические проблемы горного производства, 2005)
Вивчено особливості формування концентрації напруг у крайовій частині вугільного шару в зоні впливу очисних робіт зі збільшенням глибини ведення гірських робіт, уздовж осі лави по площі в крайовій частині шару, у кутових зонах лави - області розташування кінцевих ділянок і сполучень з підготовчими виробками.