Духовна пісня в українському фольклорному середовищі (проблеми наукової рецепції) - Сироїд, О.І. (Слово і Час, 2019)
У статті окреслено самобутнє явище духовної пісні в українській усній традиції, визначено основні ознаки цієї групи поетично-музичних текстів, їх функціональне спрямування. Виокремлено деякі проблеми дослідження народного релігійного репертуару, насамперед особливості зв’язку духовного та світського пісенного епосу.