Створення порожнистих багатошарових поліелектролітних мікрокапсул на основі полігексаметиленгуанідину гідрохлориду та натрієвої солі карбоксиметилцелюлози - Гузенко, Н.В.; Габчак, О.Л.; Пахлов, Є.М. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Шляхом почергової адсорбцiї двадцяти шарiв протилежно заряджених полiелектролiтiв (натрiєвої солi карбоксиметилцелюлози та полiгексаметиленгуанiдину гiдрохлориду) на поверхнi синтезованої сферичної карбонатної матрицi мiкронного розмiру була сформована полiмерна оболонка загальною товщиною близько 5 мкм, маса якої становила 13,6% маси ядра. Подальше розчинення неорганiчної матрицi за допомогою розчину натрiєвої солi етилендiамiнтетраоцтової кислоти дало змогу отримати порожнистi багатошаровi полiмернi капсули, що стiйкi в нейтральному середовищi.