Взаємозв’язки між антиоксидантною активністю, гепатопротекторною дією похідних монохроманів, триметилфенолів та енергетичними квантово-хімічними і структурними параметрами - Губський, Ю.І.; Горюшко, Г.Г.; Маковецький, В.П.; Літвінова, Н.В.; Марченко, О.М.; Бабенко, Л.П.; Величко, О.М.; Олар, В.В. (Український біохімічний журнал, 2010)
Методами напівемпіричної квантової хімії обчислено енергетичні та структурні параметри молекул деяких похідних монохроманів і триметилфенолів. Установлено кореляцію між антирадикальною гепатопротекторною дією цих сполук і квантово-хімічними характеристиками їхніх молекул, що підтверджує наявність зв’язку «структура–активність» і свідчить про електронно-донорні власти вості досліджуваних монохроманів та триметилфенолів.