Хаотичні архітектури — новий напрямок розвитку обчислювальної техніки - Палагін, О.В.; Семотюк, М.В.; Устенко, С.В. (Кибернетика и системный анализ, 2020)
Проведено аналіз інформаційних технологій та виявлено їхні складові: технології віртуалізації, кількісні технології, технології даних і технології знань. На основі аналізу визначено, що формування хаотичних архітектур обчислювальних систем є новим напрямком розвитку цих систем.