Інформаційно-екстремальне машинне навчання бортової системи розпізнавання наземного об’єкта - Довбиш, А.С.; Будник, М.М.; П’ятаченко, В.Ю.; Мироненко, М.І. (Кибернетика и системный анализ, 2020)
Запропоновано категорійну модель і алгоритм інформаційно-екстремального машинного навчання бортової системи розпізнавання малогабаритних наземних транспортних засобів. Побудовані за результатами машинного навчання вирішувальні правила є інваріантними до довільного положення об'єкта розпізнавання в кадрі зони інтересу.