Математичний інструментарій для аналізу інтернету речей - Мамонова, Г.В.; Майданюк, Н.В. (Кибернетика и системный анализ, 2020)
Наведено огляд публікацій останніх років щодо використання математичних методів та моделей для аналізу інтернету речей. Відзначено, що під час моделювання інтернету речей використовують такі розділи математики, як теорія ігор, теорія ймовірностей, теорія випадкових процесів, булева та матрична алгебри, теорія графів, теорія чисел, теорія функції комплексної змінної, теорія міри, теорія оптимізації, імітаційне моделювання, кластерний аналіз, чисельний аналіз, математичний аналіз.