Локальні поля напружень Чорногірського та Буркутського покривів Українських Карпат - Гайдук, Т. (Геологія і геохімія горючих копалин, 2009)
Розглянуто мезоструктурні парагенезиси Чорногірського, Буркутського та частково Свидовецького покривів у середній течії р. Чорна Тиса (Українські Карпати). Визначено морфологічні типи локальних полів напружень для фронтальної та щитової частин Буркутського та тилової частини Чорногірського покривів. Відзначено, що локальні поля напружень підпорядковані розломам другого та третього порядку, а вони - Чорнотисенському поперечному розривному порушенню.