Оптимізація похибки в операторах інтерлінації функції на M паралельних прямих - Сергієнко, I.В.; Литвин, О.М.; Литвин, О.О.; Ткаченко, О.В.; Білобородов, А.А. (Кібернетика та системний аналіз, 2021)
Розглянуто питання оцінки похибки та оптимізації вибору параметрів в операторах інтерлінації функції ермітового типу на системі M паралельних прямих. Для цього застосовано формули узагальненої ермітової інтерлінації, які на відміну від формул звичайної ермітової інтерлінації надають змогу автоматично зберігати той самий клас диференційовності, якому належить наближувана функція. Під час побудови цих операторів використано довільну систему не рівних одне одному чисел β₀, β₁, ... , βN. Запропоновано метод оптимального вибору цих параметрів та оцінку похибки залишку.