Управління як соціальна дія - Димитров, В.Ю. (Мультиверсум. Філософський альманах, 2009)
У статті аналізується необхідність системного розгляду управління як різновиду соціальної дії, наголошується на необхідності методологічного забезпечення управлінської діяльності, для чого мають залучатися новітні парадигми останнього часу, такі як системологія і синергетика. Управління постає як цілепокладальна, цілераціональна галузь буття соціуму.