Інтеркультурний діалог у контексті національної системи освіти та виховання - Триняк, М.В. (Мультиверсум. Філософський альманах, 2009)
У статті розглядається філософсько-освітній вимір інтеркультурного діалогу. Доводиться, що на сучасні освітні та виховні практики суттєво впливає глобалізація. Відповіддю на її виклики є педагогічна адаптація історичного досвіду міжкультурних взаємин українського народу у сучасну національну площину.