Парадигма діалогічності гуманітарного знання сучасності - Полтавцев, О.Г. (Мультиверсум. Філософський альманах, 2009)
У запропонованій статті здійснена спроба визначити багатоманітний вплив діалогічної парадигми на гуманітарне знання сучасності. Результатом дослідження стала думка, що діалог одночасно може бути представлений як предмет, суб’єкт, засіб, процес і результат гуманітарних досліджень. Цікавим постає уявлення про діалог як про суб’єкт гуманітарного пізнання. Тобто діалог сам по собі має творчі потенції породження смислу і здатний виступати творчою силою виникнення гуманітарного знання.