Алгоритм сингулярного розкладу матриць на графічному процесорі - Сухарський, С.С. (Проблеми програмування, 2023)
У статті представлено реалізацію алгоритму сингулярного розкладу матриці, розроблений для виконання на графічному процесорі, який складається з двох частин: ортогонального розкладання матриці та приведення матриці до діагонального вигляду. Наведено реалізацію зведення до дводіагонального вигляду матриці з обчисленням ортогональних множників за методом Хаусхолдера і діагоналізації із використанням матриці повороту Ґівенса в середовищі jCUDA. Проведено експерименти, результати яких ретельно досліджено на предмет часу обчислень, абсолютної похибки, а також проведено порівняння з альтернативними способами реалізації сингулярного розкладу як на центральному так і на графічних процесорах.