Деякі властивості ортогональних у крузі двовимірних поліномів - Назарчук, З.Т.; Кулинич, Я.П. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Встановлено новi властивостi ортогональних у крузi полiномiв двох змiнних, якi використано для знаходження власних функцiй iнтегральних операторiв типу ньютонiвського потенцiалу. Отриманi спiввiдношення є базовими для застосування методу ортогональних полiномiв до розв’язання сингулярних iнтегральних рiвнянь.