Фильтрование суспензии с переменным содержанием взвеси через однородную загрузку при нелинейной кинетике массообмена - Поляков, В.Л. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Одержано строгий розв’язок загальної математичної задачi фiльтрування суспензiї зi змiнним вмiстом зависi через однорiдне завантаження при сталiй швидкостi i нелiнiйнiй кiнетицi масообмiну. Запропоновано формули для визначення концентрацiй часток суспензiї, втрат напору, а також часу захисної дiї завантаження i початку зменшення продуктивностi фiльтрувальної установки. Розв’язок iлюструється прикладами розрахунку найважливiших характеристик фiльтрування.