Молекулярно-радиационная теория фотонной, диффузионной и электронной теплопроводности - Никитенко, Н.И. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Наведено аналiтичнi вирази для електронної, фотонної i дифузiйної теплопровiдностi залежно вiд температури, густини i мiкроскопiчних характеристик середовищ. Одержано температурну залежнiсть густини вiльних електронiв у провiдниках. Подано результати зiставлення теоретичних i експериментальних даних.