Порівняльний аналіз двох модифікацій методу атмосферної корекції з відніманням темного об'єкта даних сенсора EO-1 Hyperion для оцінювання позиції червоного краю - Шпортюк, З.М.; Сибірцева, О.М.; Сахацький, О.І. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Запропоновано два методи атмосферної корекцiї супутникових даних сенсора ЕО-1 Hyperion з вiднiманням темного об’єкта — без урахування (DOS 1) та з урахуванням аерозольного навантаження атмосфери (DOS 3) — для оцiнювання позицiї червоного краю спектрiв вiдбиття REP. Порiвняльний аналiз їх впливу на позицiю червоного краю здiйснено при зiставленнi результатiв автоматизованої класифiкацiї наземного покриву на основi REP-зображень тест-дiлянки космознiмка Hyperion вiд 14.09.2002 р. Встановлено, що використання атмосферно-коригованих даних показало збiльшення контрастiв у значеннях REP, покращення роздiлення рiзновидiв наземного покриву i точностi картування.