Синтез, структура та фотокаталітичні властивості TiO2 та TiO2/ZnO плівок, модифікованих наночастинками золота - Мануйлов, Є.В.; Смірнова, Н.П.; Єременко, Г.М. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Функцiональнi покриття на основi TiO2, що модифiкованi наночастинками золота, синтезовано методами фото- й термовiдновлення iонiв золота, розподiлених в об’ємi або адсорбованих на поверхнi плiвок. Плiвки схарактеризованi методами дифракцiї рентгенiвських променiв, електронної мiкроскопiї в режимi пропускання та оптичної спектроскопiї. Каталiтична активнiсть у фотоокисненнi органiчного барвника значно полiпшується для TiO2/ZnO зразкiв з рiвномiрно розподiленими наночастинками золота.