Влияние засоления на содержание полиаминов и фитогормонов в проростках Phaseolus vulgaris L. - Шевякова, Н.И.; Мусатенко, Л.И.; Стеценко, Л.А.; Веденичева, Н.П.; Войтенко, Л.В.; Ракитин, В.Ю.; Сытник, К.М.; Кузнецов, Вл.В. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Дослiджено вмiст ендогенних вiльних та кон’югованих полiамiнiв i фiтогормонiв у листках та коренях проросткiв Phaseolus vulgaris L. за дiї сольового стресу. Показано, що спрямованiсть вiдповiдi гормонального комплексу та пулу полiамiнiв проросткiв залежить вiд концентрацiї солi i вiдрiзняється у рiзних органах. Обговорюється взаємозв’язок мiж ендогенними фiтогормонами та полiамiнами при сольовому стресi.