Єремєєв Валеріій Миколайович (Гідроакустичний журнал (Проблеми, методи та засоби досліджень Світового океану), 2007)
Єремєєв Валерій Миколайович, видатний вчений-океанолог, академік НАН України, доктор фізико-математичних наук, професор, генеральний директор Океанологічного центру, створеного на базі Морського гідрофізичного інституту та Інституту біології південних морів, директор Інституту біології південних морів ім. О.О. Ковалевського НАН України, Заслужений діяч науки і техніки України, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, лауреат премії ім. В.І.Вернадського, Почесний доктор РАН.