Розроблення нових функціональних матеріалів для потреб водневої енергетики (стенограма доповіді на засіданні Президії НАН України 2 листопада 2022 р.) - Завалій, І.Ю. (Вісник НАН України, 2023)
У доповіді наведено найважливіші результати фундаментальних та прикладних досліджень, проведених у Фізико-механічному інституті імені Г.В. Карпенка НАН України, завдяки яким в Україні створено науково-технічну базу для розроблення сучасних функціональних матеріалів для акумулювання і генерування водню та конструкційних матеріалів для інтерконектів паливних комірок, а також пристроїв для постачання водню у відповідних автономних джерелах енергії.