Подвижник української етнологічної науки (до 75-річчя академіка НАН України С. П. Павлюка) - Тарас, Я.М.; Пацай, Т.А. (Вісник НАН України, 2023)
2 січня 2023 р. виповнюється 75 років відомому українському етнологу, історику, організатору науки, політичному діячеві, повному кавалеру ордена «За заслуги», директору Інституту народознавства НАН України (з 1992), доктору історичних наук (1992), професору (1994), академіку НАН України (2009) Степану Петровичу Павлюку.