Чи зробить влада кроки назустріч науковцям? - Локтєв, В. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2007)
Задум цієї статті виник ще в період апогею виборчої кампанії 2007 року, коли всі телевізійні канали і періодичні видання рясніли передвиборчими обіцянка- ми різноманітних політичних партій та блоків. Чого насправді варті ті обі- цянки, всім давно відомо, але на емоційному рівні хотілося вірити в бодай якісь зміни. Хоча позачергові вибори до Верховної Ради України викликали певні юридичні питання щодо їхньої легітимності, вони, безумовно, були вельми симптоматичними і символічними. З’явилася надія, що відтепер почнеться нарешті новий етап розвитку нашої Батьківщини, яка під час трансформації все ще «флуктуює» між своїм старим станом (якимось гібридом радянського минулого і кучмівського сьогодення) і вже новою фазою, що ніяк не може сфор- муватися та стабілізуватися. Це відповідно свідчить, що ми, зрештою, все ще буксуємо на колишньому етапі свого розвитку. Тож чи відбудуться в результа- ті виборів давноочікувані зміни?